Op ontdekkingstocht door Mariakerke met nieuw wandelplan

Voorstelling op zondag 18 juni om 10:30 // Dienstencentrum Mariakerke

Op zondag 18 juni verschijnt de nieuwe wandelkaart ‘Een half dagske Mariakerke’. Een route van 9km leidt wandelliefhebbers langs de verborgen parels van de groene Gentse deelgemeente. Het ideale uitje dichtbij huis!

Mariakerke, de verborgen parel aan de Gentse rand

Mariakerke staat bekend als een rustige Gentse deelgemeente waar het fijn wonen is, maar heeft een rijkere geschiedenis dan de residentiële wijken op het eerste zicht doen vermoeden. De Stad Gent, de KWB van Mariakerke en de Koninklijke Heemkundige Kring Marka sloegen de handen in elkaar voor het ontwerp van een nieuwe erfgoedwandelkaart die Mariakerke in haar volle glorie in de schijnwerpers plaatst. Het resultaat is een fris wandelplan voor jong en oud van d ehand van Nicolas Marichal en Lukas Verstraete. De belangrijkste monumenten zoals de kastelen, de kerk en de bisschoppengalerij komen aan bod, samen met historische landschappen zoals de Bourgoyen en het park Claeys-Bouüaert. Elke stopplaats op de kaart wordt voorzien van een vleugje interessante geschiedenis en een paar sappige verhalen over de gemeente.

Feestelijke inwandeling op zondag 18 juni

‘Een half dagske Mariakerke’ wordt feestelijk voorgesteld op zondag 18 juni om 10:30 met een verkorte versie van de route. De wandeling start aan het Dienstencentrum van Mariakerke onder begeleiding van The New Planet Jazz Band en eindigt aan Café Sint-Cornelius “Den Boer”. Wil je graag aanwezig zijn? Meld je dan aan bij de Cultuurdienst door een mail te sturen naar cultuurdienst@stad.gent met als onderwerp “Wandeling Mariakerke” en vermelding van het aantal personen waarmee je wenst deel te nemen.