Stad Gent lanceert nieuwe subsidie voor de bouw van repetitieruimtes

Indienen op 1 februari, 1 juni of 1 oktober // Gent

KWALITATIEVE CREATIEPLEKKEN VOOR GENTS MUZIKAAL TALENT

Met bijna 800 bands, 350 dj’s, 275 producers en 350 solomuzikanten die de podia proberen te veroveren, doet Gent haar naam als Unesco Creative City of Music alle eer aan. De honderden mensen die zich dagelijks met muziek bezig houden, zijn een zeer rijke bron van creativiteit en dynamiek in alle concertzalen, muziekcafés of clubs, op festivals en vrije podia en tijdens huiskamerconcerten in de stad

Via de ondersteuning van de Gentse cultuurhuizen en festivals en via vele projecten probeert de Stad Gent de speelkansen voor al dat creatieve talent te stimuleren. Maar daarnaast zijn creatiemogelijkheden uiteraard minstens even belangrijk. Om tot kwalitatieve resultaten te komen, hebben muzikanten nood aan goede ruimtes om te kunnen experimenteren en repeteren.

Gent kent al een aantal aanbieders van repetitieruimtes, zoals Democrazy, Muziekcentrum Goedleven, Wondeljam en Music Alley. Maar de vraag blijft groot. Met de nieuwe subsidielijn voor het bouwen en verbouwen van repetitieruimtes wil de Stad Gent tegemoet komen aan dat tekort.

Onder bepaalde voorwaarden kunnen eigenaars van woningen en andere panden vanaf dit jaar een beroep doen op een financiële ondersteuning voor de aanschaf van bouwmateriaal en geluidsisolatie. De indiendata zijn 1 februari, 1 juni en 1 oktober. Wie een aanvraag doet krijgt bovendien een brochure met tips om de ruimtes in kwestie zo duurzaam en degelijk mogelijk in te richten.

MEER INFO?

Neem een kijkje op de website van Stad Gent voor het volledige subsidiereglement, het aanvraagformulier en een brochure vol handige verbouwingstips!