Lokale Helden zet lokaal muzikaal talent in de kijker

Vrijdag 28 april 2017 // Gent

Lokale Helden is een initiatief van Poppunt waarbij lokaal muzikaal talent tijdens de eerste dag van de Week van de Amateurkunsten – WAK in heel Vlaanderen en Brussel in de kijker wordt gezet.

Op vrijdag 28 april blinken ook in Gent lokale muzikale helden uit alle genres op verschillende podia! En brengen er enkelen een ode aan gevestigde Gentse waarden, zoals dit eerbetoon van Charlotte van WWWater aan Rembert De Smet van 2 Belgen met haar wondermooie versie van In The Night.

PROGRAMMA VAN DE CULTUURDIENST-CIRCA & IN-GENT ONDER DE STADSHAL

De Cultuurdienst-CIRCA zet ook dit jaar zijn schouders mee onder Lokale Helden en organiseert in samenwerking met IN-Gent een reeks unieke concerten onder de Stadshal.

19:15 – Murgafanfare van Komen en Gaan 

De bonte fanfare uit de Gentse wijk Sluizeken-Tolhuis-Ham trekt Lokale Helden feestelijk op gang. Ze gaan van start in de Veldstraat en brengen het feestgedruis via de Korenmarkt naar de Stadshal. Laat je leiden door uitbundige klanken en kleuren!

20:00 – Fapy Lafertin en de Slovaakse Roma
Fapy Lafertin is één van de belangrijkste vertolkers van de Gypsy-swing van Django Reinhardt. Samen met Gents-Slovaakse Roma brengt hij deze unieke stijl virtuoos en eigentijds weer tot leven.

21:15 – Gent cyphert met 9000 woorden
Verspreid vanuit de parken en pleintjes waar ze hun eigen teksten slammen, improviseren en hiphoppen, komt dit jong Gents creatief geweld nu samen op één podium. Onverwacht, overtuigd en poëtisch overweldigend!

22:30 – Harira Project
Een exotische mix van Gentse ingrediënten uit Soedan, Irak, Congo, Jamaica, … en zelfs West-Vlaanderen. Een pittige soep van wereldse smaken, hier ter plekke in de beste verstandhouding uit een dampende melting pot gegoten. Stilzitten is geen optie!

Ook elders in Gent worden tal van concerten georganiseerd in kader van Lokale Helden op bekende en minder bekende locaties. Benieuwd naar het hele programma? Neem dan gauw een kijkje op de Lokale Helden website!

 

http://stad.gent/lokale-helden