Programma

Op ontdekkingstocht door Mariakerke met nieuw wandelplan

Voorstelling op zondag 18 juni om 10:30

Op zondag 18 juni verschijnt de nieuwe wandelkaart 'Een half dagske Mariakerke'. Een route van 9km leidt wandelliefhebbers langs de verborgen parels van de groene Gentse deelgemeente. Het ideale uitje dichtbij huis!

Lees meer

Sorry Not Sorry – Straatkunst in Gent

Van 6 mei tot en met 24 september

Sorry Not Sorry is het Gentse straatkunsttraject van de Cultuurdienst-CIRCA waarbij de stad wordt ingezet als openluchtatelier en expositieruimte voor street art, van graffiti tot performances en kunstinstallaties.

Lees meer

Stad Gent lanceert nieuwe subsidie voor de bouw van repetitieruimtes

Indienen op 1 februari, 1 juni of 1 oktober

Om tegemoet te komen aan het tekort aan creatieplekken voor de honderden muzikanten die de stad rijk is, lanceert de Stad Gent een nieuwe subsidie voor de bouw van repetitieruimtes voor elektronisch versterkte muziek. Op 1 februari 2017 kunnen eigenaars van huizen en andere panden de subsidie voor het eerst aanvragen.

Lees meer

De Kleine Cervantes 2017 gaat naar Aline Sax!

Uitreiking op 27 april

De Kleine Cervantes is de jeugdliteratuurprijs van de Stad Gent. Een jongerenjury van honderdvijftig 12- tot 14-jarigen uit Gentse middelbare scholen koos dit jaar Grensgangers van Aline Sax tot winnaar van deze 19de editie van de wedstrijd, na verschillende workshops en een boeiend slotdebat. De schrijfster ontving als prijs een unieke tekening van illustrator Carll Cneut.

Lees meer

Gent Soiree

vrijdag 9 juni

Na het jarenlange succes van de Gent Matinees, vindt op vrijdag 9 juni de eerste Gent Soiree plaats. Gentse galeries en off-spaces stellen van 18 uur tot 22 uur hun deuren open voor een boeiend parcours langs het werk van hedendaagse kunstenaars. Bezoek de website voor een overzicht van de deelnemende locaties.

Lees meer

Vrijwilligers-werking roerend religieus erfgoed in de kijker tijdens Erfgoeddag

Zondag 23 april

Begin 2017 startte de Cultuurdienst-CIRCA samen met de Dienst Erfgoed van de Provincie Oost-Vlaanderen een vrijwilligerswerking op die zich inzet voor de erfgoedobjecten in Gentse parochiekerken. Tijdens Erfgoeddag op zondag 23 april wordt deze vrijwilligerswerking in de kijker gezet.

Lees meer

Lokale Helden zet lokaal muzikaal talent in de kijker

Vrijdag 28 april 2017

Tijdens Lokale Helden op vrijdag 28 april wordt Gents muzikaal talent volop in de schijnwerpers gezet. De Cultuurdienst-CIRCA doet ook dit jaar weer mee met een reeks unieke concerten onder de Stadshal!

Lees meer

Programma Ciné Privé 2017 bekend!

Van donderdag 16 tot en met zaterdag 18 maart

Van donderdag 16 tot en met zaterdag 18 maart vindt de 10e editie Ciné Privé plaats, het rondtrekkend filmfestival van de Cultuurdienst-CIRCA. Voor het tweede jaar op rij strijkt het festival neer in de Gentse wijk Malem. Drie dagen lang kun je zowel in de Circuskerk als in de huiskamers van Malem genieten van een uitgekiende selectie kortfilms, animatiefilms en nog veel meer. Bekijk het volledige programma en reserveer je tickets!

Lees meer

Het Jeugdfilmfestival strijkt opnieuw neer in Gent!

Zaterdag 25 en zondag 26 februari

Tijdens het eerste weekend van de krokusvakantie komt het Jeugdfilmfestival opnieuw naar Gent! Een weekend boordevol film- en mediaplezier voor kinderen en jongeren tussen 3 en 18 jaar.

Lees meer

Week van het Gents

Zondag 11 tot en met zondag 18 december 2016

Tijdens de eerste editie van de Week van het Gents van 11 tot en met 18 december wordt het Gentse dialect een week lang in de schijnwerpers gezet.

Lees meer

Kunstendag voor kinderen

zondag 20 november 2016

Heb je zin in een dag vol kunst en cultuur met het hele gezin? Dat kan op Kunstendag voor Kinderen op zondag 20 november 2016. Tal van Gentse kunst- en cultuurorganisaties boksten een fantastisch aanbod voor kinderen tot 12 jaar in elkaar. Neem snel een kijkje in het Gentse programmaoverzicht!

Lees meer

Dit was Bring Your Own Beamer Gent 2016!

vrijdag 28 oktober 2016

Op vrijdag 28 oktober 2016 streek Bring Your Own Beamer (BYOB) voor de tweede keer neer in KERK, Gentbrugge. Niet minder dan 100 projectieoppervlakken op muren, zuilen en plafonds werden ingevuld door beginnende makers, semi-professionele VJ’s en fulltime videokunstenaars. Samen bouwden ze een prachtige expositie van licht. Bekijk hier het fotoverslag!

Lees meer

SORRY, NOT SORRY Street Art Map Gent

Gratis stadsplan

De SORRY, NOT SORRY Street Art Map is er! De ultieme manier om op ontdekkingstocht te gaan langs de mooiste straatkunst in Gent. Het stadsplan is beschikbaar in het Nederlands, Frans en Engels en gratis verkrijgbaar bij de Cultuurdienst - CIRCA, bij het Infokantoor Visit Gent en in de Stadswinkel.

Lees meer