DSC_0359
Medialab

Open Call Medialab 2016

februari 2016

Circa zoekt voor het Medialab Gent 2016 kunstenaars, makers, ontwikkelaars … die actief zijn op de cross-over van kunst, techniek, wetenschap en technologie. Je installatie, kunstwerk of workshop is geschikt voor kinderen. Het wordt opgesteld in een medialab.

Filmproject WAK ‘Iets raars met paars’

vrijdag 24 april

Met het WAK thema 'De kleine artiest', over kinderen en kunst, maakten 18 twaalfjarige leerlingen van het eerste middelbaar van de Middenschool 2 Koninklijk Lyceum te Gent samen met regisseur en filmmaker Sjoerd Tanghe een kortfilm.
Gedurende ruim 12 weken werden 18 leerlingen op vrijdag voormiddag en tijdens de projectweek voor de paasvakantie ondergedompeld in de wereld van de (kort)film.

_DSC6828 © LOCUS Philippe Debroe

Circa wint Vlaamse Cultuurprijs voor Lokaal Cultuurbeleid!

20 juni 2014

Met héél veel trots delen Circa en schepen van Cultuur Annelies Storms u mee dat Vlaams minister van Cultuur Joke Schauvliege vandaag de Prijs van de Vlaamse Gemeenschap voor Lokaal Cultuurbeleid 2013-2014 heeft uitgereikt aan Circa uit Gent.

De jury looft de jarenlange continuïteit van Circa. Het is steeds een wendbare organisatie gebleven die de eigen werking blijft herdenken, zonder aan frisheid in te boeten.

http://www.circagent.be